Implicarea &
Retenția Angajaților

Scopul nostru și
cum te ajutăm.

Persoanele cu un nivel crescut al implicării se simt mulțumite să își folosească abilitățile și aptitudinile pentru îndeplinirea obiectivelor identificabile cu cele ale angajatorului. Acești angajați tind să fie proactivi, receptivi și sunt capabili să empatizeze cu restul echipei. Totodată, ei vor face tot posibilul pentru a aduce beneficii organizației deoarece se simt responsabili de rezultatul muncii lor și apreciați cu adevărat pentru contribuțiile aduse.

Interests

Pentru selecția, dezvoltarea și retenția angajaților

În urma cercetărilor și meta-analizelor efectuate în ultimii 60 de ani, a fost identificată o corelație puternică între interesul ocupațional și performanța la locul de muncă. Acest instrument vă ajută la identificarea intereselor ocupaționale și determină gradul de compatibilitate dintre interesele candidatului și cerințele specifice postului.

Evaluarea Interests este recomandată pentru:
Evaluarea Full Spectrum este recomandată pentru:

Full spectrum

Pentru selecție, dezvoltare, managementul talentelor și programe de management al carierei.
Cel mai eficient instrument pentru identificarea potențialului psihoaptitudinal al candidaților, cu o predicție a performanței de peste 70%, Full Spectrum evaluează integral tot ce ține de comportamentul, aptitudinile cognitive și interesele ocupaționale ale persoanei vizate.

Evaluarea Values

Pentru procesele de selecție, recrutare și integrare

Cercetările efectuate de către Serviciul Național de Sănătate Britanic au demonstrat faptul că echipele ce au valori comune, bine stabilite, se identifică mult mai bine ca un grup unitar și înregistrează niveluri crescute ale inovației. Instrumentul de evaluare Values conține dimensiuni standard precum sinceritate, răbdare și responsabilitate și totodată poate fi personalizat integral.

Evaluarea Evaluarea Values este recomandată pentru:
Evaluarea Engagement este recomandată pentru:

Engagement

Pentru dezvoltare, managementul talentelor, retenția angajaților, performanță de înaltă calitate și implicare

Relația dintre nivelul de engagement și performanța profesională a angajaților a fost explorată în amănunt de cercetători precum Wilmar Schaufeli și Arnold Bakker. Studiile lor au demonstrat că randamentul la locul de muncă este direct proporțional cu nivelul de engagement și de motivație al angajaților. Cu ajutorul instrumentului de evaluare Engagement puteți identifica și măsura valori specifice, cum ar fi entuziasmul, angajamentul și loialitatea, obținând informații esențiale pentru îmbunătățirea productivității și a retenției angajaților.

Avantajele acestor evaluări.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Ești interesat? Perfect!

Ne poți scrie și în cel mai scurt timp unul din consultanții noștri te va ajuta.

Illustration-Teamwork