Leadership &
performanță

Scopul nostru și
cum te ajutăm.

Prin alinierea managementului de talente cu țelurile și strategiile organizației, veți reuși să dezvoltați talentele din cadrul companiei la potențialul lor maxim. Rezultatele se vor îmbunătăți considerabil, iar angajații vor deveni mult mai productivi și mai motivați.

Remote manager

Pentru selecție, dezvoltare, managementul talentelor și engagementul angajaților

Instrumentul Remote Manager oferă informații esențiale cu privire la eficiența managerului în a conduce o echipă care lucrează la distanță, evaluează capacitatea de gestionare a diferitelor stiluri de lucru și de a crea viziune, motivație și elan într-o echipă care lucrează remote. Evaluarea oferă sugestii de dezvoltare și coaching pentru a maximiza rezultatele muncii manageriale.

Evaluarea Remote Manager este recomandată pentru:
Evaluarea Leader in a VUCA World este recomandată pentru:

Leader in a VUCA World

Pentru selecție, dezvoltare, managementul talentelor
Leader in a VUCA World este un instrument de evaluare axat pe identificarea potențialului de lider într-un mediu VUCA (Volatile | Uncertain, Complex | Ambiguous – Volatil | Nesigur | Complex | Ambiguu).Măsurând capacitatea și potențialul, putem evidenția punctele forte individuale și decalajele în dezvoltare corespondente nevoilor de leadership ale organizației, oferind perspective puternice pentru viitorul afacerii.

360°

Pentru dezvoltare, promovare și îmbunătățirea dinamicii echipei

Instrumentul de evaluare 360° vă ajută să identificați punctele tari și ariile de dezvoltare ale echipei de management printr-o evaluare obiectivă de tip 360 de grade. Evaluarea cuprinde feedback-ul primit de la subordonații direcți, colegii de pe același nivel ierarhic, superiorii direcți și de la clienți/parteneri, în vederea identificării unui program specific de dezvoltare a abilităților, comportamentelor și competențelor de leadership

Evaluarea 360° este recomandată pentru:
Evaluarea Managers este recomandată pentru:

Managers

Pentru selecție, dezvoltare și managementul talentelor

Inspirat din munca depusă de Jim Kouzes și Barry Posner, evaluarea Managers este un instrument de evaluare axat pe identificarea potențialului managerial din multiple perspective. Acesta include 3 categorii generale de calități manageriale principale: inițiativă, viziune și asertivitate, dar și abilitatea de a lucra eficient cu diferite generații și într-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu).

Productivity Gap

Pentru dezvoltarea angajaților, inducție și managementul talentelor

ProductivityGap este un instrument eficient pentru a măsura evoluția unui angajat de-a lungul timpului. Prin compararea a 2 evaluări făcute înainte și după training, instrumentul îți permite să analizezi atât dezvoltarea angajatului, cât și implicarea acestuia pe parcursul acestui proces.

Evaluarea ProductivityGap este recomandată pentru:
Evaluarea Full Spectrum Plus este recomandată pentru:

Full Spectrum Plus

Pentru selecție, inducție, managementul talentelor și programe de management al carierei

Similar cu evaluarea Full Spectrum, Full Spectrum Plus reprezintă o soluție completă pentru identificarea abilităților unui candidat, precum și a compatibilității acestuia cu orice post din câmpul muncii.. Full Spectrum Plus vine în sprijinul organizațiilor pentru identificarea și dezvoltarea talentelor precum și pentru programele de managementul carierei.

Avantajele acestor evaluări.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Ești interesat? Perfect!

Ne poți scrie și în cel mai scurt timp unul din consultanții noștri te va ajuta.

Illustration-Teamwork