Wellbeing @work

Scopul nostru și
cum te ajutăm.

Echilibrul îi face pe angajați să se simtă mai fericiți și mai motivați în rolurile lor, dar le permite, de asemenea, să atingă niveluri mai ridicate de performanță. Mai simplu spus, o persoană fericită este mai probabil să devină creativă și să se angajeze pe deplin la locul de muncă. Creșterea bunăstării este în mare parte o chestiune de potrivire a aptitudinilor și personalității oamenilor mai adecvat cu sarcinile pe care le îndeplinesc zilnic. 

Wellbeing@Work

Pentru creșterea nivelului de engagement, retenția angajaților și wellbeing@work

Bazată pe cele mai noi teorii din psihologia organizațională și a muncii, această evaluare poate fi folosită pentru a identifica nivelul de wellbeing al angajaților, îmbunătățind satisfacția la locul de muncă și prevenind depresia.

Evaluarea Wellbeing@Work este recomandată pentru:
Evaluarea Interests este recomandată pentru:

Interests

Pentru selecția, dezvoltarea și retenția angajaților

În urma cercetărilor și meta-analizelor efectuate în ultimii 60 de ani, a fost identificată o corelație puternică între interesul ocupațional și performanța la locul de muncă. Acest instrument vă ajută la identificarea intereselor ocupaționale și determină gradul de compatibilitate dintre interesele candidatului și cerințele specifice postului.

Values

Pentru procesele de selecție, recrutare și integrare

Cercetările efectuate de către Serviciul Național de Sănătate Britanic au demonstrat faptul că echipele ce au valori comune, bine stabilite, se identifică mult mai bine ca un grup unitar și înregistrează niveluri crescute ale inovației. Instrumentul de evaluare Values conține dimensiuni standard precum sinceritate, răbdare și responsabilitate și totodată poate fi personalizat integral.

Evaluarea Values este recomandată pentru:
Evaluarea Engagement este recomandată pentru:

Engagement

Pentru dezvoltare, managementul talentelor, retenția angajaților, performanță de înaltă calitate și implicare

Relația dintre nivelul de engagement și performanța profesională a angajaților a fost explorată în amănunt de cercetători precum Wilmar Schaufeli și Arnold Bakker. Studiile lor au demonstrat că randamentul la locul de muncă este direct proporțional cu nivelul de engagement și de motivație al angajaților. Cu ajutorul instrumentului de evaluare Engagement puteți identifica și măsura valori specifice, cum ar fi entuziasmul, angajamentul și loialitatea, obținând informații esențiale pentru îmbunătățirea productivității și a retenției angajaților.

Avantajele acestor evaluări.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Avantaj

In consequat, quam id sodales hendrerit, eros mi molestie leo.

Ești interesat? Perfect!

Ne poți scrie și în cel mai scurt timp unul din consultanții noștri te va ajuta.

Illustration-Teamwork